Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

"Ψαλίδι" στις υπέρογκες αμοιβές στην TV

«Ξεχάστε τις αμοιβές που ξέρατε». Είναι ένα από τα πολλά μηνύματα του διευθυντή προγράμματος του Mega Πέτρου Μπούτου στο «Βήμα» την περασμένη Κυριακή.
Είναι σημαντική η παραδοχή περί σπατάλης χρημάτων στην τηλεόραση και ήδη φαίνεται σιγά σιγά πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί εκλογικεύονται και απαντούν με ξένο, καλό και φθηνότερο πρόγραμμα.
«Πιστεύω», υπογραμμίζει ο κ. Μπούτος, «ότι θα κάνουμε πολύ καιρό να ξαναδούμε τις αμοιβές που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια. Η πολυαναμενόμενη κρίση έχει ήδη επιπτώσεις. Το Mega σταματάει τη σειρά “Ποιος μας πιάνει”, ενώ δύο προγράμματα, το “4” και το “Μίλα μου βρώμικα”, μεταφέρονται για την επόμενη τηλεοπτική περίοδο. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τους προσεχείς μήνες στη διαφημιστική δαπάνη και πολύ φοβάμαι και στην οικονομία γενικότερα. Γι' αυτόν τον λόγο είμαστε επιφυλακτικοί και συντηρητικοί στις κινήσεις μας», εξηγεί.
Από την άλλη πλευρά, ο ΑΝΤ1 έχει κάνει αντίστοιχες κινήσεις από πέρυσι. Με το που ανάλαβε ο Γιάννης Λάτσιος σταμάτησαν αρκετές ελληνικές σειρές, προκαλώντας σοκ στην αγορά των τηλεοπτικών παραγωγών και αφήνοντας κυριολεκτικά στον αέρα πολλούς ηθοποιούς. Στη συνέχεια μείωσε το κόστος ξεκινώντας τη μετάδοση ξένων σειρών, όπως το «Lost», το οποίο, περιέργως, αν και δεν έπιασε στην ΕΡΤ, είχε σημαντική επιτυχία στον ΑΝΤ1.

Πηγή: ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: