Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

e-Διαμάχη για τις σέξι φωτογραφίες της Κινέζας σταρ


Έντονη διαμάχη έχουν προκαλέσει στην Κίνα οι φωτογραφίες της Κινέζας ηθοποιού Zhang Ziyi από την παραλία με τον αρραβωνιαστικό της που δημοσιεύτηκαν σε διάφορα site της χώρας.
Οι φωτογραφίες που προέρχονται από παπαράτσι έχουν δημοσιευτεί σε πολλά Κινέζικα site και απεικονίζουν την 29χρονη ηθοποιό topless σε μια παραλία της Καραϊβικής μαζί με τον Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Vivi Nevo.
Οι φωτογραφίες δεν προκαλούν τους Κινέζους μόνο για το περιεχόμενό τους αλλά και γιατί η «ηθοποιός είναι ξεδιάντροπη επειδή χαριεντίζεται με κάποιον ξένο κάτι που δεν αρμόζει σε μια Κινέζα γυναίκα» γράφει το Κινέζικο portal Sina.com.
Η επιλογή των σταρ να ξεφύγουν από τα Κινέζικα σύνορα δεν αντιμετωπίζεται πάντα θετικά. Πριν από δύο μήνες, η επιλογή της ηθοποιού Gong Li να πάρει την υπηκοότητα της Σιγκαπούρης οδήγησε ορισμένα μέσα να την χαρακτηρίσουν ως «προδότη της χώρας».
Στην περίπτωση της Zhang η διαμάχη είναι έντονη μεταξύ όσων την κατηγορούν και όσων ισχυρίζονται ότι η απρέπεια είναι του φωτογράφου που έφερε στο φως της δημοσιότητας τις φωτογραφίες.
Η εφημερίδα China Daily που ελέγχεται από το κράτος έγραψε ένα άρθρο όπου συμβούλευε τους Κινέζουν πολίτες να ασχοληθούν με τη δική τους ζωή και να μην ανακατεύονται με τις ζωές των άλλων.
Οι φωτογραφίες κρίθηκαν πολλοί σέξι για την Κινέζικη λογοκρισία κι έτσι έχουν εξαφανιστεί από τα περισσότερα site και forum.

Δεν υπάρχουν σχόλια: