Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Επέλαση της πορνοβιομηχανίας στα κινητά τηλέφωνα

Μετά την «άλωση του διαδικτύου» η πορνοβιομηχανία ετοιμάζεται να κατακτήσει και τα κινητά τηλέφωνα προσαρμόζοντας το περιεχόμενο για τις μικρές φορητές συσκευές.
Οι εταιρείες που ασχολούνται με την ερωτική βιομηχανία έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι αξιοποιούν όλες τις τεχνολογίες πριν ακόμα γίνουν ευρέως διαδεδομένες σε άλλους κλάδους.
Εταιρείες όπως η Digital Playground, η οποία γύρισε την πρώτη ερωτική ταινία υψηλής ευκρίνειας, δημιούργησε ένα εξειδικευμένο site με ερωτικό περιεχόμενο που απευθύνεται στους χρήστες των iPhone ενώ προσφέρει δωρεάν τρεϊλερ για τα iPod.

Ανώτατα στελέχη της πορνοβιομηχανίας εξηγούν ότι τα μέσα με τα οποία οι χρήστες έχουν πρόσβαση στο ερωτικό περιεχόμενο έχουν αλλάξει κι έτσι οι εταιρείες πρέπει να προσαρμοστούν για να επιβιώσουν.

Τους τελευταίους 6 μήνες, οι επισκέψεις σε site ενηλίκων έχουν αυξηθεί με τρομακτικούς ρυθμούς ενώ το 40% των επισκεπτών γίνονται συνδρομητές.
Η Vivid Entertainment, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της αγοράς, προσανατολίζεται κυρίως στην Ευρωπαϊκή αγορά όπου οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών έχουν προηγμένα δίκτυα που μπορούν να υποστηρίξουν την διανομή του υλικού.

Τα έσοδα από την πώληση DVD έχουν καταποντιστεί κατά 30% μέσα στο 2008 δίνοντας τη θέση τους σε υπηρεσίες video-on-demand (VOD) καθώς και καλωδιακές υπηρεσίες ενώ το μέλλον είναι στην 3D προβολή ταινιών, μια τεχνολογία που τώρα αναπτύσσεται και αναμένεται γενικά να αλλάξει τον κόσμο του θεάματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: