Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να γλιτώσει από τις κατηγορίες

Σε νοσοκομείο της Φλόριδας νοσηλεύεται φρουρούμενος απατεώνας σύμβουλος επιχειρήσεων που σκηνοθέτησε τον... θάνατό του για να γλιτώσει από βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει για οικονομικά εγκλήματα- κατηγορείται ότι έχει κλέψει εκατομμύρια δολάρια από πελάτες του. Λίγο προτού συλληφθεί από τους αστυνομικούς είχε κόψει τις φλέβες του, επιχειρώντας να δώσει τέλος στη ζωή του.

Ο 38χρονος Μάρκους Σρένκερ είχε απογειωθεί με το ιδιωτικό αεροπλάνο του μάρκας Πάιπερ την περασμένη Κυριακή από το Αντερσον της Ινδιάνας με προορισμό αεροδρόμιο της Φλόριδας. Την ώρα που πετούσε επάνω από την Αλαμπάμα εξέπεμψε σήμα κινδύνου, αναφέροντας μηχανική βλάβη. Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης, πλην όμως τα δύο πολεμικά αεροσκάφη που σηκώθηκαν βρήκαν το Πάιπερ να πετάει με την πόρτα ανοιχτή και χωρίς πιλότο.

Τι είχε συμβεί; Ο κ. Σρένκερ είχε βάλει τον αυτόματο πιλότο και πήδηξε με αλεξίπτωτο με το οποίο προσγειώθηκε ασφαλής κοντά στην πόλη Χάρπσβιλ της Αλαμπάμα το βράδυ της Κυριακής. Ο ίδιος έκανε οτοστόπ και στάθηκε άτυχος: ένας αστυνομικός που τον πήρε τον μετέφερε σε ξενοδοχείο. Σύμφωνα με την Αστυνομία και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, νωρίτερα είχε εκ των προτέρων φροντίσει να κρύψει ένα μοτοποδήλατο κοντά στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Στη ρεσεψιόν δήλωσε ότι είχε πάθει ατύχημα με κανό, στη συνέχεια όμως έσπευσε να απομακρυνθεί με το μοτοποδήλατο σε παρακείμενο δάσος προτού φθάσει στην τοπική αστυνομία το σήμα για τη συντριβή του αεροπλάνου.

Τελικά συνελήφθη έξω από κάμπινγκ της περιοχής, αφού προηγουμένως απελπίστηκε, όπως φαίνεται, και επεχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του. Το Πάιπερ έπεσε σε ελώδη περιοχή λίγο έξω από την πόλη Μίλτον της Φλόριδας και λίγο έλειψε να σκοτωθούν άνθρωποι σε κοντινά σπίτια. Προφανώς ο δαιμόνιος τραπεζίτης σκόπευε να το ρίξει στον Κόλπο του Μεξικού, αλλά δεν έφθασαν τα καύσιμα.

Ο κ. Σρένκερ κατεζητείτο στην Ινδιάνα για οικονομικά εγκλήματα και συγκεκριμένα για απάτη, καθώς φέρεται να είχε εξαπατήσει πολλούς ανθρώπους πείθοντάς τους να επενδύσουν χρήματα σε εταιρείες του που είχαν αντικείμενο τη διαχείριση κεφαλαίων και αποδεδειγμένα έχει καταχραστεί εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, ήδη καταδικασμένος να πληρώσει 533.500. Πλέον αυτών αντιμετωπίζει και ποινές φυλάκισης, ενώ και η σύζυγός του Μισέλ έχει καταθέσει αγωγή διαζυγίου.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: