Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Που το πάει ο Λαυρεντιάδης;

Σε γρήγορες αγορές ΜΜΕ, αυξάνοντας σημαντικά και το μερίδιό τους στον Πήγασο, προχωρούν οι Λαυρεντιάδης - Κυριακίδης.
Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα νέο πόλο στα ΜΜΕ και παράλληλα να έχουν την... προστασία των... συνεταίρων τους (Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα κ.ά.).
Έτσι, έχοντας δαπανήσει ως σήμερα 14,38 εκατ. ευρώ, απέκτησαν μέσα σε περίπου 15 ημέρες το 12,22% του Πήγασου, ενώ πληροφορίες έλεγαν ότι έφθασαν το 15%, στόχος τους δε είναι, όπως γράφαμε και στο blog (www.typologies.gr) την περασμένη Τετάρτη, ως τον Ιούνιο να αποκτήσουν το 20% του Πήγασου.
Ήδη έχουν αποκτήσει την «Athens News» από τον Χρήστο Λαμπράκη. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, απέκτησαν και το 26,66% (κατ' άλλες πληροφορίες το 30 με 40%) της εταιρείας ΚΠΜ Eκδοτική που εκδίδει τη «City Press» και τη «Free Sunday», αγοράζοντας μετοχές του Δ. Κοντομηνά και του Γ. Κύρτσου.
Υπήρξε και μια κρούση για την «Platform 8», αλλά και στον Flash, χωρίς αποτέλεσμα.
Ενώ αρχικά οι δύο επιχειρηματίες άφηναν να εννοηθεί πως λειτουργούν από κοινού, τα έντυπα περνάνε στον έλεγχο του Π. Κυριακίδη, ενώ η επένδυση στον Πήγασο είναι κοινή.

Πήρε και το «Free»!

Αγόρασε τελικά ο Λαυρεντιάδης και το περιοδικό «Free» που βγάζει ο ΔΟΛ και η κυκλοφορία του κυμαίνεται από 20.000 έως 30.000 φύλλα. Μαζί με το περιοδικό «παίρνει» και το προσωπικό.
Γενικά, η τακτική των δύο δείχνει αντιφατική, καθώς στην προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν ΜΜΕ που ίσως αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα δημιουργούν έναν ετερόκλητο όμιλο και ενώ δηλώνουν πως θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, βάζουν στόχο το 20% του Πήγασου. Ήδη οι κινήσεις τους προκάλεσαν την ενόχληση της «Καθημερινής» που δημοσίευσε ένα άρθρο για τις σχέσεις του Λ. Λαρευντιάδη με το όμιλο της Carlyle.
Το ερώτημα είναι ο πολιτικός στόχος των δύο επιχειρηματιών...

(Πηγή: ΤΟ ΠΑΡΟΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: